Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szakszuka - czyli danie wywodzące się z kuchni tunezyjskiej.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Składniki
Cebulę obierz i posiekaj, czerwoną paprykę i papryczkę chilli umyj i pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek, wrzuć posiekaną cebulę, dodaj zmielony czosnek i smaż, aż cebula się zeszkli – mieszając od czasu do czasu. Dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, papryczkę chilli i smaż, aż zrobi się miękka. Pomidory z puszki wlej na patelnie, przypraw solą, pieprzem i gotuj do zredukowania sosu – około 5 minut. Kiedy sos będzie miał odpowiednią konsystencje zrób łyżką cztery wgłębienia i wbij do nich jajka. Smaż wszystko pod pokrywką, aż białka jaj się zetną.
Gotową szakszukę przypraw świeżo mielonym pieprzem i szczypiorkiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.