Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5958
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 746
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5958
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 746
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 819
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Przekroić wzdłuż i wyjąć żółtka. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odkroić plasterki, z których wykroić kółeczka np. kieliszkiem. Żółtka rozetrzeć widelcem z dodatkiem sera, majonezu i ketchupu. Dodać szczyptę pieprzu i soli do smaku. Białka napełniać farszem i układać na talerzu. Lekko naciąć białko po grubszej stronie, żeby można wsunąć,, uszy ,,. Oczy zrobić z goździków, a wąsiki np. z łodyżek natki pietruszki. Zajadać. Pycha.