Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajko sadzone w bułce

Jajko sadzone w bułce

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 493

Dodano:

Odsłon: 7667

Idealny sposób na wykorzystanie dwudniowej bułki. Jak jajko to koniecznie sos Remulada duńska (najlepsza Folwark bo z kawałkami warzyw)

Składniki

  • bułka (kajzerka lub inna okrągła) – najlepiej 2 dniowa
  • jajko
  • szczypiorek
  • sól, pipeprz
  • remulada duńska (Folwark - ma kawałki warzyw)
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do około 180 stopni.

  2. Odciąć wierzch bułki, wydrążyć i delikatnie umieścić w bułce jajko (tak, żeby żółtko się nie rozlało).

  3. Zapiec aż jajko będzie ścięte (około 12 minut). Doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem.
    Podawać z remuladą duńską (najlepiej Folwark)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń