Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sposób na wykorzystanie dwudniowej bułki. Jak jajko to koniecznie sos Remulada duńska (najlepsza Folwark bo z kawałkami warzyw)
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 184
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 380
Przepyszne młode ziemniaczki z groszkiem mogą stanowić idealne danie główne d...
Odsłon: 53
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 562
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 1027
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 184
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 380
Przepyszne młode ziemniaczki z groszkiem mogą stanowić idealne danie główne d...
Odsłon: 53
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 562
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 1027
Składniki
Piekarnik nagrzać do około 180 stopni.
Odciąć wierzch bułki, wydrążyć i delikatnie umieścić w bułce jajko (tak, żeby żółtko się nie rozlało).
Zapiec aż jajko będzie ścięte (około 12 minut). Doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem. Podawać z remuladą duńską (najlepiej Folwark)