Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sposób na wykorzystanie dwudniowej bułki. Jak jajko to koniecznie sos Remulada duńska (najlepsza Folwark bo z kawałkami warzyw)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4099
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2786
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4099
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2786
Składniki
Piekarnik nagrzać do około 180 stopni.
Odciąć wierzch bułki, wydrążyć i delikatnie umieścić w bułce jajko (tak, żeby żółtko się nie rozlało).
Zapiec aż jajko będzie ścięte (około 12 minut). Doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem. Podawać z remuladą duńską (najlepiej Folwark)