Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio moje ulubione śniadanie: kremowe awokado otula jajko z płynnym żółtkiem posypane wędzonym schabem, płatkami chili i pistacjami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, lekko wydrążamy miąższ by zmieściło nam się jajko. Awokado wkładamy do naczynka do zapiekania. W każdą połówkę wbijamy jajko, posypujemy schabem pokrojonym w drobną kostkę, pieprzem i płatkami chili. Pieczemy 15 minut na dolnym poziomie piecyka w 200 stopniach C. Podajemy posypane posiekanymi pistacjami i z grzankami z pieczywa. Ja dodatkowo posmarowałam grzanki dżemem żurawinowym, ale nie jest to konieczne.