Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio moje ulubione śniadanie: kremowe awokado otula jajko z płynnym żółtkiem posypane wędzonym schabem, płatkami chili i pistacjami.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 170
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1044
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8784
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3106
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 170
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1044
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8784
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3106
Składniki
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, lekko wydrążamy miąższ by zmieściło nam się jajko. Awokado wkładamy do naczynka do zapiekania. W każdą połówkę wbijamy jajko, posypujemy schabem pokrojonym w drobną kostkę, pieprzem i płatkami chili. Pieczemy 15 minut na dolnym poziomie piecyka w 200 stopniach C. Podajemy posypane posiekanymi pistacjami i z grzankami z pieczywa. Ja dodatkowo posmarowałam grzanki dżemem żurawinowym, ale nie jest to konieczne.