Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zawijania, jako element maki, nigiri, sakiewki i rożki. Przepis z książki Sushi, ponad 100 wspaniałych przepisów.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6103
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6103
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Dodałam składniki do pojemnika do blendowania i lekko rozbiłam trzepaczką- masa nie powinna być napowietrzona, tylko rozbita.
Najlepsza jest kwadratowa patelnia, ale okrągła też daje rade, tylko trzeba odciąć końce omletu. Masę wylewa się, a gdy się zetnie, zawija się ją i dolewa kolejną porcję ciasta, aż do uzyskania pożądanej grubości. Pojedyncze płaty omletu wykorzystuje się zamiast wodorostów, a mniejsze jako sakiewki.
Smacznego :)