Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zawijania, jako element maki, nigiri, sakiewki i rożki. Przepis z książki Sushi, ponad 100 wspaniałych przepisów.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22696
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15059
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4809
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45128
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 692
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22696
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15059
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4809
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45128
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 692
Składniki
Dodałam składniki do pojemnika do blendowania i lekko rozbiłam trzepaczką- masa nie powinna być napowietrzona, tylko rozbita.
Najlepsza jest kwadratowa patelnia, ale okrągła też daje rade, tylko trzeba odciąć końce omletu. Masę wylewa się, a gdy się zetnie, zawija się ją i dolewa kolejną porcję ciasta, aż do uzyskania pożądanej grubości. Pojedyncze płaty omletu wykorzystuje się zamiast wodorostów, a mniejsze jako sakiewki.
Smacznego :)