Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zawijania, jako element maki, nigiri, sakiewki i rożki. Przepis z książki Sushi, ponad 100 wspaniałych przepisów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11291
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1689
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11291
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1689
Składniki
Dodałam składniki do pojemnika do blendowania i lekko rozbiłam trzepaczką- masa nie powinna być napowietrzona, tylko rozbita.
Najlepsza jest kwadratowa patelnia, ale okrągła też daje rade, tylko trzeba odciąć końce omletu. Masę wylewa się, a gdy się zetnie, zawija się ją i dolewa kolejną porcję ciasta, aż do uzyskania pożądanej grubości. Pojedyncze płaty omletu wykorzystuje się zamiast wodorostów, a mniejsze jako sakiewki.
Smacznego :)