Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te bułki znalazłam w internecie. Okazały się bardzo pyszne. Takie wilgotne. Polecam na śniadanie i kolację.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2534
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1911
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1666
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1598
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2534
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1911
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1666
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1598
Składniki
Mąkę przesiewamy solą i sodą do miski, wlewamy olej i dajemy jogurt, mieszamy łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. Następnie ciasto przekładamy na stolnicę posypaną mąką pszenną i zagniatamy ciasto. Ciasto jest trochę takie luźne, ale takie ma być i nie należy się przejmować.
Z ciasto formujemy okrągłe bułeczki. Uformowałam ich osiem. Następnie bułeczki układamy je na blaszce i od razu pieczemy. Blaszki niczym nie wykładamy, ani nie smarujemy.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut do zrumienienia.
Gotowe podajemy i smacznego życzę. Rady: Z przepisu wyszło mi 8 bułek.