Śniadania Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej uformować bułkę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na 40 min do wyrośnięcia.
Naciąć z góry nożem. Piec w piekarniku w temperaturze 225 stopni przez 15 min. Należy pamiętać by wcześniej nagrzać piekarnik, ponieważ dłuższy czas wyrastania ciasta spowoduje, że bułki bardziej wyrosną i nie będą kształtem przypominały tradycyjnych kajzerek. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

irma 29 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Wyglądają na bardzo chrupiące...pychotka.4 Kto głosował? | Odpowiedz

monniqua 29 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
MAm nadzieję, że córeczce będą smakowały. Mój synek wcina jak tylko trochę przestygną ;)5 Kto głosował? | Odpowiedz

monniqua 29 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Mój synek woli te niż sklepowe. Mam nadzieję, że córce będą smakowały :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

RedLaguna 29 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Pięknie wyglądają ;) dodaję do ulubionych i jak tylko nadarzy się okazja będę piekła ;) pozdrawiam Aga4 Kto głosował? | Odpowiedz

pudeleczkoczek 29 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis. Jutro postaram się zrobić dla mojej małej córy:) pozdrawiam Oli4 Kto głosował? | Odpowiedz