Do góry

Śniadania Przepis na:

Kajzerki

Kajzerki

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 557

Dodano:

Odsłon: 9458

Pyszne bułeczki typu kajzerki.

Składniki

  • Mąka pszenna, 3 szklanki
  • drożdże świeże, 20g
  • jajko, 1 szt.
  • masło, 2 łyzki
  • cukier, 1,5 łyżeczki
  • sól, 1 łyżeczka
  • woda letnia, 3/4 szklanki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kajzerki

Przygotowanie

  1. Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej uformować bułkę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na 40 min do wyrośnięcia.

  2. Naciąć z góry nożem. Piec w piekarniku w temperaturze 225 stopni przez 15 min. Należy pamiętać by wcześniej nagrzać piekarnik, ponieważ dłuższy czas wyrastania ciasta spowoduje, że bułki bardziej wyrosną i nie będą kształtem przypominały tradycyjnych kajzerek. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 29 stycznia 2013 Wyglądają na bardzo chrupiące...pychotka.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monniqua 29 stycznia 2013 MAm nadzieję, że córeczce będą smakowały. Mój synek wcina jak tylko trochę przestygną ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monniqua 29 stycznia 2013 Mój synek woli te niż sklepowe. Mam nadzieję, że córce będą smakowały :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RedLaguna 29 stycznia 2013 Pięknie wyglądają ;) dodaję do ulubionych i jak tylko nadarzy się okazja będę piekła ;) pozdrawiam Aga

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pudeleczkoczek 29 stycznia 2013 Bardzo fajny przepis. Jutro postaram się zrobić dla mojej małej córy:) pozdrawiam Oli

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń