Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapki, które można zjeść na śniadanie, ale również spokojnie zastąpią nam obiad. Pesto, mortadella, burrata i rukola - to musi się udać! Do takiej kanapki warto wykorzystać jak najlepszej jakości pieczywo.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2039
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 459
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2039
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 459
Składniki
Na oliwie z oliwek smażymy chleb z obu stron do mocnego zarumienienia. Kromki smarujemy pesto i pastą warzywną. Na tym układamy plasterki mortadelli, po pół burraty (rozkładamy ją na całość kromki), oraz rukolę. Górę można jeszcze polać oliwą lub sosem balsamicznym. Podajemy od razu.