Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki, które najlepiej jeść na słodko. Zamiast karobu można użyć kakao.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy lub miksujemy na jednolite płynne ciasto.
Porcje ciasta przelewamy na patelnię (najlepiej na taką z teflonem lub powłoką non-stick, wówczas możemy smażyć na suchej patelni bez dodatku tłuszczu).
Smażymy przez kilka minut i podajemy na ciepło lub na zimno z ulubionymi składnikami.