Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica w nietypowym wydaniu. Wszystko za sprawą jednego składnika - wędzonego węgorza. Danie to zostało wpisane na listę tradycyjnych potraw województwa pomorskiego. Jesteście ciekawi jak smakuje? Odtwórzcie ten przepis w swojej kuchni!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 853
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 853
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i przerzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na złoty kolor.
Do miski wbijamy jajka. Doprawiamy je solą i pieprzem. Rozkłócamy przy użyciu widelca lub rózgi kuchennej. Rozbełtane jajka przelewamy na patelnie i smażymy do momentu, aż się zetną.
Wędzonego węgorza kroimy na kawałki i dodajemy do jajecznicy. Gotową jajecznicę nakładamy na talerz. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.