Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica w nietypowym wydaniu. Wszystko za sprawą jednego składnika - wędzonego węgorza. Danie to zostało wpisane na listę tradycyjnych potraw województwa pomorskiego. Jesteście ciekawi jak smakuje? Odtwórzcie ten przepis w swojej kuchni!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i przerzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na złoty kolor.
Do miski wbijamy jajka. Doprawiamy je solą i pieprzem. Rozkłócamy przy użyciu widelca lub rózgi kuchennej. Rozbełtane jajka przelewamy na patelnie i smażymy do momentu, aż się zetną.
Wędzonego węgorza kroimy na kawałki i dodajemy do jajecznicy. Gotową jajecznicę nakładamy na talerz. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.