Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica w nietypowym wydaniu. Wszystko za sprawą jednego składnika - wędzonego węgorza. Danie to zostało wpisane na listę tradycyjnych potraw województwa pomorskiego. Jesteście ciekawi jak smakuje? Odtwórzcie ten przepis w swojej kuchni!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i przerzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na złoty kolor.
Do miski wbijamy jajka. Doprawiamy je solą i pieprzem. Rozkłócamy przy użyciu widelca lub rózgi kuchennej. Rozbełtane jajka przelewamy na patelnie i smażymy do momentu, aż się zetną.
Wędzonego węgorza kroimy na kawałki i dodajemy do jajecznicy. Gotową jajecznicę nakładamy na talerz. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.