Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Jaja ugotowałam na twardo: włożone do zimnej wody- od momentu zagotowania 8 minut. Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę. Cebulkę zsunęłam na bok i dodałam umyte i osuszone wątróbki. Usmażyłam je do momentu kiedy nie będą krwiste wewnątrz. Wątróbkę i jaja drobno posiekałam, dodałam cebulkę, sól i pieprz- sporo. Masę rozcierałam łyżką aż pasta zrobiła się bardziej zwarta.
Smacznego :)