Do góry

Śniadania Przepis na:

Kawior po żydowsku

Kawior po żydowsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 514 Ocena: 10158

Dodano:

Odsłon: 2552

Dla amatorów wątróbki.

Składniki

  • wątróbka drobiowa 35 dag
  • jaja 3 szt
  • Cebula
  • olej lub smalec gęsi do smażenia
  • sól i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja ugotowałam na twardo: włożone do zimnej wody- od momentu zagotowania 8 minut.

    Na patelni podsmażyłam na rumiano pokrojoną w kostkę cebulę.
    Cebulkę zsunęłam na bok i dodałam umyte i osuszone wątróbki.

    Usmażyłam je do momentu kiedy nie będą krwiste wewnątrz.

    Wątróbkę i jaja drobno posiekałam, dodałam cebulkę, sól i pieprz- sporo.

    Masę rozcierałam łyżką aż pasta zrobiła się bardziej zwarta.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (44)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 marca Prosto i pyszne,kiedyś przymierzałam się do takiego przepisu,ale jakoś poszedł w zapomnienie:) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 04 marca taki "kawior" jest chyba smaczniejszy od oryginalnego :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 marca Do wątróbki namawiać nie trzeba ;) Pyszne żarełko i tylko zastanawia mnie, co powstało z tych karczochów ;p Odpowiedzi: 25 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń