Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-10-2019
Fastfood'owy klasyk w nowym wydaniu, czyli keto McMuffin. Stanowi on pożywne i smaczne śniadanie. Można dowolnie eksperymentować z użytymi dodatkami. U mnie dzisiaj jajko i awokado. Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na https://moderncavegirl.pl
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1754
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1754
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
Masło klarowane rozpuścić. Zmiksować z jajkiem. Dodać suche składniki i dobrze wymieszać. Powstałe ciasto włożyć do natłuszczonego ramekina. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut (aż się zrumieni). Alternatywnie można go też upiec w kuchence mikrofalowej (nastawić na ok. 2 minuty) lub na patelni (wyłożyć masę do obręczy do kotletów i usmażyć z obu stron).
Jajko usmażyć na patelni w towarzystwie masła klarowanego. Przyprawić solą i pieprzem. Gotowego english muffin'a przekroić na pół i obie połówki podsmażyć. Awokado zmiażdżyć widelcem na papkę. Podgrzaną połówkę english muffin'a posmarować papką z awokado, na to położyć wędlinę, a następnie jajko sadzone i przykryć drugą połową.