Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ponieważ skończyły mi się jelita na kiełbasę, a mąż zapomniał kupić trzeba było sobie jakoś poradzić :) i muszę stwierdzić że w ten sposób kiełbasa wychodzi lepiej niż w jelitach :) może być na ciepło jak i na zimno, smakuje super :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Łopatkę i 2 ząbki czosnku zmielić i doprawić do smaku solą pieprzem i pozostałymi sypkimi przyprawami. W garnku zagotować wodę z liściem laurowym, zielem angielskim, jagodami jałowca, solą, pieprzem i czosnkiem. Kotlety schabowa cienko rozbić i położyć na folii spożywczej jeden obok drugiego tak żeby powstała jedna powierzchnia.
Schab posypać przyprawami. Połowę przyprawionej łopatki położyć na schabie z jednaj strony tak żeby można zawijać.
Ze schabu i łopatki zwinąć roladę.
Roladę zawinąć w gazę.
Następnie włożyć do siatki wędliniarskiej lub obwiązać sznurkiem. Z pozostałej łopatki uformować rulon, zawinąć w gazę i włożyć do siatki wędliniarskiej.
Oba rulony gotować w wodzie z przyprawami 1,5 godziny. Wystudzić i wyjąć z siatki i gazy. Tym sposobem za jednym zamachem mamy dwa rodzaje wędliny. Smacznego