Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14288
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19428
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1769
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14288
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19428
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1769
Składniki
Twarożek przełożyć do miseczki. Dodać jajko i mąkę pszenną. Wymieszać. Zagotować wodę w garnku. Łyżką nabierać małe porcje masy i prowadzić po ściance miseczki. Przed nabraniem pierwszej porcji zamoczyć łyżkę w gotującej się wodzie. Łyżkę z ciastem wkładać do gotującej się osolonej wody. Zanurzać całą łyżkę. Delikatnie poruszać aż ciasto zsunie się z łyżki. Czynność powtarzać aż do wyczerpania ciasta. Delikatnie pomieszać, gotować. Jak kluseczki wypłyną do wierzchu wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. Podać z owocami i śmietaną. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Porady Zamiast owoców i śmietany można dodać np konfiturę albo miód.