Do góry

Śniadania Przepis na:

Kluski lane na mleku z mąki kukurydzianej.

Kluski lane na mleku z mąki kukurydzianej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8916

Dodano:

Odsłon: 7263

Kluski lane na mleku..., myślę że każdy pamięta takie śniadanko z dzieciństwa. Moje córki wołają na nie wielorybki na mleku, bo w gotowaniu kluski przybierają bardzo dziwne kształty. Tym razem z mąki kukurydzianej, która bardzo mi posmakowała.

Składniki

  • 1 litr mleka
  • ciasto: 2 jajka
  • 2 czubate łyżki śmietany 18 %
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • szczypta soli
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluski lane na mleku z mąki kukurydzianej.

Przygotowanie

  1. Wstawiamy w garnku mleko i go gotujemy.
    Robimy kluski, wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą w miseczce, dokładnie mieszając.
    Gdy nasze mleko już się gotuje, łyżką wykładamy kluski i gotujemy ok. 3 minuty.
    Możemy lekko dosłodzić, chociaż ja już nie dodawałam cukru bo i tak były słodkie i pachnące wanilią.
    Może zdjęcia tego nie oddają ale są bardzo żółciutkie i bardzo smaczne :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 08 stycznia 2014 zaraz sobie zrobię na śniadanko, bo tylko o porannej kawie jestem :) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń