Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na dalekie podróże.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 667
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 52
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 104
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 972
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 466
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 667
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 52
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 104
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 972
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 466
Składniki
Wykonanie nadzienia: Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli i pieprzu ziołowego do smaku. Następnie dobrze odcisnąć i posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, wymieszać z kapustą i dusić przez 10 minut na wolnym ogniu stale mieszając. Jajka obrać, drobno posiekać wymieszać z kapustą i doprawić w razie potrzeby. Wykonanie ciasta: Drożdże utrzeć z ciepłym mlekiem, odrobiną cukru, mąki i odłożyć w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie połączyć z pozostałą mąką, masłem, jajkami, śmietaną i solą do smaku. Wyrobić dokładnie ciasto i ponownie odłożyć do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, formować wałki, dzielić na porcje i spłaszczając na dłoni, nakładać nadzienie, zlepiać i formować pierożki. Układać na blaszce posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Raz jeszcze odstawić do podrośnięcia, po czym posmarować rozmąconym jajkiem, posypać makiem. Piec w temperaturze 180 stopni około 30-35 minut na złoty kolor. Podawać z czystym barszczykiem.