Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień przyszła niepostrzeżenie, a wraz z nią czas ciepłych śniadań – dziś jest to cudowna kokosowa owsianka, najsmaczniejsza z czekoladą i malinami. Maliny mogą być świeże lub mrożone, czekolada – dowolna, ale gorzka czekolada jest najzdrowsza (i najsmaczniejsza). Oprócz tego płatki owsiane zwykłe albo górskie, wiórki kokosowe, płatki migdałowe i kokosowe mleko domowej roboty lub z puszki – czy to nie wspaniały zestaw smaków?. I to już wystarczy, by pyszne, aromatyczne i sycące śniadanie było gotowe. Jak je przyrządzić?
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 1574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1728
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 1574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1728
Składniki
Do garnka wlej 1,5 szklanki gorącej wody, zagotuj, dodaj wiórki kokosowe, płatki migdałowe, płatki owsiane i sól, przykryj i zmniejsz płomień pod garnkiem. Gotuj płatki przez 10 minut, a w trakcie gotowania zamieszaj ze 2-3 razy.
Zdejmij pokrywkę, dodaj mleko kokosowe (i ewentualnie wybrane słodzidło – cukier, ksylitol, miód), wymieszaj do rozpuszczenia.
Dodaj posiekaną czekoladę i część owoców malin, wymieszaj dokładnie. Nakładaj do 2-3 miseczek, posyp sporą ilością świeżych malin (jeśli to zima i używasz malin mrożonych – większość dodaj do gorącej owsianki i wymieszaj – dzięki temu owoce się rozmrożą) i ewentualnie wiórkami kokosowymi – dla ozdoby.