Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na innowacyjne podanie jogurtu z płatkami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Dno tortownicy wysypujemy kółeczkami zbożowymi, na nie wykładamy jeden jogurt. Jogurt rozsmarowujemy. Wysypujemy następną warstwę kółeczek i znów jogurt, kółeczka, jogurt, kółeczka. Postępujemy tak do wykończenia składników. Ciasto odstawiamy na około 30 minut do lodówki, by płatki trochę zmiękły. Delikatnie zdejmujemy obręcz tortownicy. Posypujemy boki i wierzch ciasta. Kroimy tak jak tort, na kawałki. Smacznego.