Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z truskawkami w śmietanie - czyli danie dzieciństwa, ale w nieco odmienionej formie, z dodatkiem przypraw korzennych. Sprawdzi się świetnie na ciepłe śniadanie.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2008
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2008
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Składniki
Do mleka dodajemy przyprawy korzenne i gotujemy do momentu wrzenia. Zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie przelewamy przez sitko, aby pozbyć się przypraw. Samo mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy ryż i na małym ogniu gotujemy, aż ryż zmięknie. Truskawki ze śmietaną i cukrem wstawiamy do garnka i na małym ogniu ogrzewamy, często mieszając. Truskawki nie muszą się zagotować, ale powinny być gorące. Na talerzach układamy ryż, polewamy truskawkami. Przed podaniem można danie posypać jeszcze szczyptą cynamonu.