Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie kotlety z resztek. Ziemniaki z obiadu, por z tarty i śledź.
Kotlety z cukinii i ziemniaków to smaczny i sycący obiad dla tych, którzy pil...
Odsłon: 23301
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 135
Uwielbiam ten ser ,w połączeniu ze słodkim mango ,to idealna kompozycja
Odsłon: 48
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 135
Uwielbiam ten ser ,w połączeniu ze słodkim mango ,to idealna kompozycja
Odsłon: 48
Składniki
Wychodzi 6 sporych kotletów. Por może być w połowie zielony, i lekko przesmażony z odrobiną soli i pieprzu. Śledzia lekko opłukać w solanki i pokroić w 3 cm paski. Potem razem z ziemniakami i przesmażonym porem rozdrabniamy w robocie kuchennym. Dodajemy roztrzepane jajko i mąkę, chwilę miksujemy. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Masa jest dość luźna, ale taka powinna być. Łyżką nabieramy masę, przekładamy na półmisek z bułką tartą, delikatnie obtaczamy w bułce. Nie przejmujmy się że ciasto lekko się rozchodzi, ważne jest aby dobrze dociskać i uformować kotlet. Na początek proponuję uformować mniejszy kotlet, usmażyć i sprawdzić smak i konsystencję. Kotlet po usmażeniu powinien być dość miękki.
Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Wychodzą mięciutkie.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Śniadania
Świąteczna focaccia
Śniadania
Śniadaniowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym
Śniadania
Pikantna kula serowa
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Nie wyobrażam sobie świąt bez białej kiełbasy :) W takim wydaniu, pieczona z...
Odsłon: 314
Świąteczna focaccia
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 180