Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne krokiety z farszem z pomidorów suszonych, sera mozzarella, goudy, cebuli i pieczarek.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3046
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 394
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 114
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1946
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12744
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3046
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 394
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 114
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1946
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12744
Składniki
Wykonanie farszu: Wymyte pieczarki kroimy w kostkę, cebule również kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu do ich miękkości. Podczas smażenia doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Usmażone pieczarki z cebulką studzimy. Żółty ser trzemy przez duże oczka, suszone pomidory z oleju i ser mozzarella kroimy w kostkę. Do ostudzonych pieczarek dodajemy drobno pokrojony koper, starty żółty ser, ser mozzarella i pomidory suszone. Wszystkie składniki mieszamy.
Wykonanie ciasta: Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut żeby odpoczęło, i po tym czasie smażymy placki.
Wykonanie krokietów: Na rozłożony placek nakładamy 2 łyżki farszu i zawijamy robiąc krokiety.
Zrobione krokiety podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Smacznego!!!