Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znacie Cini Minis?? To ich domowa wersja. Można podjadać same lub popijając mlekiem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło, cukier i cynamon. Mieszamy palcami, aż zrobią się grudki takie jak na posypkę. Dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Jeśli będzie zbyt klejące, dodajemy więcej mąki. Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, na grubość około 2mm. Kroimy na kwadraty 2 x 2 cm (lub wg uznania). Do krojenia możemy użyć noża do pizzy.
Kwadraciki przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Każdy kwadracik nakłuwamy na środku obciętą wykałaczką, by podczas pieczenia nie puszyły się. Drobny cukier mieszamy z cynamonem i posypujemy kwadraciki.
Kwadraciki pieczemy w 180 stopniach 12-15 minut (aż lekko zbrązowieją). Z racji tego że mój piekarnik ma tylko termoobieg i dość mocno przypieka piekłam w 160 stopniach. Zostawiamy do wystygnięcia.
Polecam zrobić z podwójnej porcji, gdyż szybko znikają :)