Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na śniadanie dla naszych Milusińskich takie smaczne kwiatki z ciasta, sera żółtego z żółtkiem, posypane szczypiorem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31040
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3689
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5813
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31040
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3689
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5813
Składniki
Obrane z osłonki parówki przebijamy niesymetrycznie patyczkiem do szaszłyków.
Nacinamy nożem plasterki co 1,5 centymetra. Końcówki parówek odcinamy.
Wycinamy z ciasta kółka o średnicy większej niż złożona parówka w okrąg.
Na wycięte koło z ciasta kładziemy uformowane koło z parówki i między cięcia wkładamy przy pomocy kijka od szaszłyków ciasto, tworząc w ten sposób kwiat.
Do środka uformowanego kwiatka wkładamy troszkę sera żółtego, startego na większe wiórki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy zieleniną (koper, pietruszka).
Tak uformowane kwiatki wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i zapiekamy 10 minut.
Po zapieczeniu do każdego środka kwiatka wlewamy po jednym żółtku i ponownie zapiekamy w tej samej temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 3-5 minut.
Zapieczone kwiatki przenosimy na talerz, posypujemy szczypiorem.
Smacznego!!!