Do góry

Śniadania Przepis na:

Małże św. Jakuba

Małże św. Jakuba

Autor:

Przepisów i artykułów: 866 Ocena: 17715

Dodano:

Odsłon: 256

Na oliwie i winie.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Małże św. Jakuba

Przygotowanie

  1. Rozmroziłam przegrzebki na sitku w lodówce. Trzeba będzie je jeszcze dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Patelnie z oliwą dałam na większy ogień, dodałam przegrzebki i smażyłam około 3 minuty- ma się zrumienić. po przewróceniu dodałam posiekany czosnek i chili i sól- gdy tylko zaczął się rumienić całość podlałam winem. Poczekałam aż wino wyparuje i druga strona się mocno zrumieni. całość posypałam posiekaną bazylią.
    Do smaku można dodać pod koniec masło.

  2. Rozpływają się w ustach!

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 4 dni temu Przepysznie wyglądaja,przyznam jak przyjaciel,również nie jadłąm:) Odpowiedzi: 9 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

przyjaciel 4 dni temu Bardzo ciekawi mnie smak, do czego można porównać ? krewetki mogę jeść codziennie, ale przyznam, że małży nie jadłam, pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 lipca Dawno nie jadłem, ale smaczek pamiętam. Apetycznie wyglądają :) Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń