Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na oliwie i winie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 127
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14480
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19556
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 127
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14480
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19556
Składniki
Rozmroziłam przegrzebki na sitku w lodówce. Trzeba będzie je jeszcze dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Patelnie z oliwą dałam na większy ogień, dodałam przegrzebki i smażyłam około 3 minuty- ma się zrumienić. po przewróceniu dodałam posiekany czosnek i chili i sól- gdy tylko zaczął się rumienić całość podlałam winem. Poczekałam aż wino wyparuje i druga strona się mocno zrumieni. całość posypałam posiekaną bazylią. Do smaku można dodać pod koniec masło.
Rozpływają się w ustach!
Smacznego :)