Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na oliwie i winie.
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 290
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 556
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 290
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 556
Składniki
Rozmroziłam przegrzebki na sitku w lodówce. Trzeba będzie je jeszcze dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Patelnie z oliwą dałam na większy ogień, dodałam przegrzebki i smażyłam około 3 minuty- ma się zrumienić. po przewróceniu dodałam posiekany czosnek i chili i sól- gdy tylko zaczął się rumienić całość podlałam winem. Poczekałam aż wino wyparuje i druga strona się mocno zrumieni. całość posypałam posiekaną bazylią. Do smaku można dodać pod koniec masło.
Rozpływają się w ustach!
Smacznego :)