Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na oliwie i winie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1261
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2260
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1261
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2260
Składniki
Rozmroziłam przegrzebki na sitku w lodówce. Trzeba będzie je jeszcze dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Patelnie z oliwą dałam na większy ogień, dodałam przegrzebki i smażyłam około 3 minuty- ma się zrumienić. po przewróceniu dodałam posiekany czosnek i chili i sól- gdy tylko zaczął się rumienić całość podlałam winem. Poczekałam aż wino wyparuje i druga strona się mocno zrumieni. całość posypałam posiekaną bazylią. Do smaku można dodać pod koniec masło.
Rozpływają się w ustach!
Smacznego :)