Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na oliwie i winie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Składniki
Rozmroziłam przegrzebki na sitku w lodówce. Trzeba będzie je jeszcze dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Patelnie z oliwą dałam na większy ogień, dodałam przegrzebki i smażyłam około 3 minuty- ma się zrumienić. po przewróceniu dodałam posiekany czosnek i chili i sól- gdy tylko zaczął się rumienić całość podlałam winem. Poczekałam aż wino wyparuje i druga strona się mocno zrumieni. całość posypałam posiekaną bazylią. Do smaku można dodać pod koniec masło.
Rozpływają się w ustach!
Smacznego :)