Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mędrzyki to takie staromodne placki, których bazą jest właśnie wspomniany biały ser. Jedną z głównych zalet mędrzyków jest szybkość ich przygotowania. Na zrobienie wszystkiego czyli przygotowania ciasta i usmażenia placków potrzeba praktycznie 20 minut. Dzieciakom na pewno posmakują te placki. Nie są za słodkie, są przy tym bardzo delikatne i miękkie.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 51
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 13
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 51
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 13
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Składniki
Biały ser mielimy lub rozgniatamy widelcem. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na puch. Dodajemy cukier. Miksujemy. Dodajemy żółtka. Miksujemy. Do masy dodajemy zmielony biały ser i mąkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Układamy po dwie łyżki masy. Smażymy na rumiano z obydwu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju. Możemy posypać cukrem pudrem lub podać z jogurtem.
Zapraszam na mojego bloga!