Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frittata smażona tylko na klarowanym maśle z odrobiną soli i pieprzu,cieniutka,rozpływający się w ustach tu w zestawie z sałatką na bazie roszponki,startego na grubo parmezanu i paru ziaren owocu granatu ;-)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8407
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6751
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4625
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327141
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8407
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6751
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4625
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327141
Składniki
jajka rozbijamy do miseczki,zostawiamy całe jak na sadzone,doprawiamy solą i pieprzem klarujemy masło do drugiej miseczki z roszponką ścieramy parmezan na grubych oczkach,dodajemy ziarna granatu ( dosłownie parę sztuk dla smaku ) skraplamy oliwą z oliwek,dodajemy odrobiné pieprzu i soli
na rozgrzaną patelnię z maślanym podkładem wlewamy jajka i delikatnie rozprowadzamy już na patelni żółtka ( najlepiej zrobić to patykiem do szaszłyków ) i powoli mieszamy z białkiem,zwiększając ogień wysmażamy dość mocno,frittata powinna być dobrze ścięta w połączeniu z sałatą śniadanie idealne Smacznego :-)