Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frittata smażona tylko na klarowanym maśle z odrobiną soli i pieprzu,cieniutka,rozpływający się w ustach tu w zestawie z sałatką na bazie roszponki,startego na grubo parmezanu i paru ziaren owocu granatu ;-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 367
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 367
Składniki
jajka rozbijamy do miseczki,zostawiamy całe jak na sadzone,doprawiamy solą i pieprzem klarujemy masło do drugiej miseczki z roszponką ścieramy parmezan na grubych oczkach,dodajemy ziarna granatu ( dosłownie parę sztuk dla smaku ) skraplamy oliwą z oliwek,dodajemy odrobiné pieprzu i soli
na rozgrzaną patelnię z maślanym podkładem wlewamy jajka i delikatnie rozprowadzamy już na patelni żółtka ( najlepiej zrobić to patykiem do szaszłyków ) i powoli mieszamy z białkiem,zwiększając ogień wysmażamy dość mocno,frittata powinna być dobrze ścięta w połączeniu z sałatą śniadanie idealne Smacznego :-)