Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frittata smażona tylko na klarowanym maśle z odrobiną soli i pieprzu,cieniutka,rozpływający się w ustach tu w zestawie z sałatką na bazie roszponki,startego na grubo parmezanu i paru ziaren owocu granatu ;-)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13519
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5296
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13519
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5296
Składniki
jajka rozbijamy do miseczki,zostawiamy całe jak na sadzone,doprawiamy solą i pieprzem klarujemy masło do drugiej miseczki z roszponką ścieramy parmezan na grubych oczkach,dodajemy ziarna granatu ( dosłownie parę sztuk dla smaku ) skraplamy oliwą z oliwek,dodajemy odrobiné pieprzu i soli
na rozgrzaną patelnię z maślanym podkładem wlewamy jajka i delikatnie rozprowadzamy już na patelni żółtka ( najlepiej zrobić to patykiem do szaszłyków ) i powoli mieszamy z białkiem,zwiększając ogień wysmażamy dość mocno,frittata powinna być dobrze ścięta w połączeniu z sałatą śniadanie idealne Smacznego :-)