Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frittata smażona tylko na klarowanym maśle z odrobiną soli i pieprzu,cieniutka,rozpływający się w ustach tu w zestawie z sałatką na bazie roszponki,startego na grubo parmezanu i paru ziaren owocu granatu ;-)
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 157
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3117
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 157
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3117
Składniki
jajka rozbijamy do miseczki,zostawiamy całe jak na sadzone,doprawiamy solą i pieprzem klarujemy masło do drugiej miseczki z roszponką ścieramy parmezan na grubych oczkach,dodajemy ziarna granatu ( dosłownie parę sztuk dla smaku ) skraplamy oliwą z oliwek,dodajemy odrobiné pieprzu i soli
na rozgrzaną patelnię z maślanym podkładem wlewamy jajka i delikatnie rozprowadzamy już na patelni żółtka ( najlepiej zrobić to patykiem do szaszłyków ) i powoli mieszamy z białkiem,zwiększając ogień wysmażamy dość mocno,frittata powinna być dobrze ścięta w połączeniu z sałatą śniadanie idealne Smacznego :-)