Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
frittata smażona tylko na klarowanym maśle z odrobiną soli i pieprzu,cieniutka,rozpływający się w ustach tu w zestawie z sałatką na bazie roszponki,startego na grubo parmezanu i paru ziaren owocu granatu ;-)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 167
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 167
Składniki
jajka rozbijamy do miseczki,zostawiamy całe jak na sadzone,doprawiamy solą i pieprzem klarujemy masło do drugiej miseczki z roszponką ścieramy parmezan na grubych oczkach,dodajemy ziarna granatu ( dosłownie parę sztuk dla smaku ) skraplamy oliwą z oliwek,dodajemy odrobiné pieprzu i soli
na rozgrzaną patelnię z maślanym podkładem wlewamy jajka i delikatnie rozprowadzamy już na patelni żółtka ( najlepiej zrobić to patykiem do szaszłyków ) i powoli mieszamy z białkiem,zwiększając ogień wysmażamy dość mocno,frittata powinna być dobrze ścięta w połączeniu z sałatą śniadanie idealne Smacznego :-)