Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na ciekawy pomysł na słodkie śniadanko. Wykorzystałam w nim naleśniki kakaowe, które smażyliśmy z chłopakami na podwieczorek. Do tego banan, żurawina i płatki owsiane. Można go podawać na zimno, ale doskonale smakuje również na ciepło po delikatnym podgrzaniu w kuchence mikrofalowej. Gwarantuję, że zasmakuję wszystkim domownikom, zwłaszcza tym najmniejszym :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Jajka dobrze roztrzepać z solą i cukrem. Dodać mleko, wodę, olej rzepakowy i przesianą przez sitko mąkę pszenną, orkiszową i kakao. Całość bardzo dobrze wymieszać. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni (już bez użycia tłuszczu).
Z przygotowanych wcześniej naleśników wykrawamy małe kółeczka (ja użyłam kieliszka do wódki).
Banana kroimy na plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian: naleśnik, banan, płatki owsiane, żurawina, naleśniki
Najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego !
:)