Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hm jakby wam tu opisać? W szpitalach tego nie dają ale my uwielbiamy, jest to smak dzieciństwa mojego męża. Smaczna i pożywna.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 102
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 90
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 124
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 102
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 90
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 124
Składniki
Do garnka wlać mleko, zagotować.
Przygotować dynię.
Gdy mleko się zagotuje dodać dynię ( miałam mrożoną, od mroziłam ), jeśli surowa gotować na mleku do jej miękkości.
Do miseczki dodać jajka i mąkę.
Połączyć za pomocą widelca, wyjdzie ciasto.
Na czubek noża brać małą kluskę.
Takie małe kluseczki wrzucać do gotującego się mleka z dynią, po gotować do miękkości zacierek.
Zupka jest przepyszna gęsta pożywna i w sam raz na zimne dni polecam. Podałam z cukrem i szczyptą cynamonu, ale można ją jeść również na słono.