Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hm jakby wam tu opisać? W szpitalach tego nie dają ale my uwielbiamy, jest to smak dzieciństwa mojego męża. Smaczna i pożywna.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 145
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 338
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1426
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25913
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 145
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 338
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1426
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25913
Składniki
Do garnka wlać mleko, zagotować.
Przygotować dynię.
Gdy mleko się zagotuje dodać dynię ( miałam mrożoną, od mroziłam ), jeśli surowa gotować na mleku do jej miękkości.
Do miseczki dodać jajka i mąkę.
Połączyć za pomocą widelca, wyjdzie ciasto.
Na czubek noża brać małą kluskę.
Takie małe kluseczki wrzucać do gotującego się mleka z dynią, po gotować do miękkości zacierek.
Zupka jest przepyszna gęsta pożywna i w sam raz na zimne dni polecam. Podałam z cukrem i szczyptą cynamonu, ale można ją jeść również na słono.