Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hm jakby wam tu opisać? W szpitalach tego nie dają ale my uwielbiamy, jest to smak dzieciństwa mojego męża. Smaczna i pożywna.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Składniki
Do garnka wlać mleko, zagotować.
Przygotować dynię.
Gdy mleko się zagotuje dodać dynię ( miałam mrożoną, od mroziłam ), jeśli surowa gotować na mleku do jej miękkości.
Do miseczki dodać jajka i mąkę.
Połączyć za pomocą widelca, wyjdzie ciasto.
Na czubek noża brać małą kluskę.
Takie małe kluseczki wrzucać do gotującego się mleka z dynią, po gotować do miękkości zacierek.
Zupka jest przepyszna gęsta pożywna i w sam raz na zimne dni polecam. Podałam z cukrem i szczyptą cynamonu, ale można ją jeść również na słono.