Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z tego przepisu jest lekki, miękki i puszysty. Dodatek miodu i masła nadaje chlebkowi delikatności.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30972
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5008
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30972
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3663
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5008
Składniki
Drożdże rozpuścić w połowie ciepłego mleka i miodzie, odłożyć w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego rozczynu wsypać mąkę, dodać resztę mleka wyrabiać mieszadełkami około 7-8 minut.
Tak przygotowane ciasto przykryć ściereczką, odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać sól, rozpuszczone, przestudzone masło i ziarna słonecznika. Wyrabiać do połączenia się składników.
Wyłożyć na posypaną mąką deskę, uformować bochenek, włożyć do foremki keksowej, pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto naciąć ostrym nożem, posmarować wodą za pomocą silikonowego pędzelka. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut.