Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne śniadanie lub deser z sezonowymi owocami. Dobrze smakuje podany na ciepło i na zimno.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112963
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 305
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 649
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 526
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112963
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 305
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 649
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 526
Składniki
Tapiokę zalać mlekiem kokosowym, odstawić na godzinę. Po upływie tego czasu dodać cukier, liść bananowca oraz szczyptę soli i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 12 – 15 minut, czyli do czasu, aż perełki tapioki staną się przezroczyste i miękkie. Na koniec dodać pokrojonego w plastry banana. Ugotowaną tapiokę przelać do małych słoiczków lub pucharków. Zostawić na kilka minut do ostygnięcia, aby delikatnie stężała i położyć do ozdoby na wierzch banana i ćwiartkę limonki. W sezonie można banana zastapić: truskwkami, malinami, jagodami, mango.