Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne śniadanie lub deser z sezonowymi owocami. Dobrze smakuje podany na ciepło i na zimno.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
Tapiokę zalać mlekiem kokosowym, odstawić na godzinę. Po upływie tego czasu dodać cukier, liść bananowca oraz szczyptę soli i zagotować. Gotować na małym ogniu przez 12 – 15 minut, czyli do czasu, aż perełki tapioki staną się przezroczyste i miękkie. Na koniec dodać pokrojonego w plastry banana. Ugotowaną tapiokę przelać do małych słoiczków lub pucharków. Zostawić na kilka minut do ostygnięcia, aby delikatnie stężała i położyć do ozdoby na wierzch banana i ćwiartkę limonki. W sezonie można banana zastapić: truskwkami, malinami, jagodami, mango.