Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukałam dobrego przepisu na muffiny z truskawkami i ten mi się wydał ciekawy,bo jestem miłośniczką kokosa,pod każdą postacią;)Muffiny były pyszne i szybko zniknęły:)źródło:przepisy.net
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 112
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10340
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 112
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10340
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
W jednym naczyniu połączyć suche składniki:mąkę,cukier,proszek,sodę,sól.
W drugim składniki mokre:jajka,mleko,olej.Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać,tylko do połączenia się składników.
Formę do muffinków wyłożyć papilotkami,wypełnić ciastem do 1/4 wysokości,na ciasto położyć truskawkę i ponownie nałożyć ciasto-nie więcej niż do 2/3 wysokości foremki.Posypać po wierzchu kruszonką.
Kruszonka:składniki połączyć,rozcierać palcami.Piec ok.25 minut w 190 stop.C.,aż się zarumienią.Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia.Wyjąć z piekarnika natychmiast po upieczeniu,ostudzić na kratce.