Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne naleśniki. Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Wodę podgrzać i przelać do miski. Dodać cukier oraz drożdże, całość wymieszać i odstawić na 10 minut. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wlać ciepłe mleko. Całość dokładnie zmiksować aby nie było grudek.
Na suchą patelnie nakładać porcję ciasta i smażyć na średnim ogniu do momentu pojawiania się pęcherzyków. Naleśniki smażyć z jednej strony. Jeśli naleśniki są trochę grubsze można je smażyć pod przykryciem. Naleśniki sklejać w trójkąty.
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać.
Naleśniki nadziewać masą serową i układać czerwoną porzeczkę. Posypać cukrem pudrem.