Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne naleśniki. Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256648
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2981
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256648
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2981
Składniki
Wodę podgrzać i przelać do miski. Dodać cukier oraz drożdże, całość wymieszać i odstawić na 10 minut. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wlać ciepłe mleko. Całość dokładnie zmiksować aby nie było grudek.
Na suchą patelnie nakładać porcję ciasta i smażyć na średnim ogniu do momentu pojawiania się pęcherzyków. Naleśniki smażyć z jednej strony. Jeśli naleśniki są trochę grubsze można je smażyć pod przykryciem. Naleśniki sklejać w trójkąty.
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać.
Naleśniki nadziewać masą serową i układać czerwoną porzeczkę. Posypać cukrem pudrem.