Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne naleśniki. Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 339
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4830
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 135
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 339
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4830
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 99
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 135
Składniki
Wodę podgrzać i przelać do miski. Dodać cukier oraz drożdże, całość wymieszać i odstawić na 10 minut. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wlać ciepłe mleko. Całość dokładnie zmiksować aby nie było grudek.
Na suchą patelnie nakładać porcję ciasta i smażyć na średnim ogniu do momentu pojawiania się pęcherzyków. Naleśniki smażyć z jednej strony. Jeśli naleśniki są trochę grubsze można je smażyć pod przykryciem. Naleśniki sklejać w trójkąty.
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać.
Naleśniki nadziewać masą serową i układać czerwoną porzeczkę. Posypać cukrem pudrem.