Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa na twoją prośbę:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15652
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4707
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 378
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2928
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15652
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4707
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 378
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2928
Składniki
Jajka, zsiadłe mleko, wodę, olej zmiksować, dodać cukier, mąkę oraz szczyptę soli i proszek do pieczenia,zmiksować na gładką masę. Jak za gęste dodać wody gazowanej, jak za rzadkie, mąki.
Możemy zrobić też na jogurcie naturalnym, zamiast na zsiadłym mleku, wtedy musimy dodać trochę więcej mąki. Pieczemy naleśniki na słomkowy kolor, ja nie używam już żadnego tłuszczu do smażenia bo jest w cieście olej i piekę na teflonowej patelni.
Upieczone naleśniki smarujemy białym serem, wymieszanym z cukrem, cukrem waniliowym i łyżką śmietany. Składamy na pół, zwijamy w bukiecik - jak to nazwała moja córka, polewamy ulubionym jogurtem I SMACZNEGO. Naleśniki są bardzo mięciutkie, jak stwierdziły pociechy, nie trzeba ich gryźć zębami, tylko miażdżyć językiem.