Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa na twoją prośbę:)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1592
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 499
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1592
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 499
Składniki
Jajka, zsiadłe mleko, wodę, olej zmiksować, dodać cukier, mąkę oraz szczyptę soli i proszek do pieczenia,zmiksować na gładką masę. Jak za gęste dodać wody gazowanej, jak za rzadkie, mąki.
Możemy zrobić też na jogurcie naturalnym, zamiast na zsiadłym mleku, wtedy musimy dodać trochę więcej mąki. Pieczemy naleśniki na słomkowy kolor, ja nie używam już żadnego tłuszczu do smażenia bo jest w cieście olej i piekę na teflonowej patelni.
Upieczone naleśniki smarujemy białym serem, wymieszanym z cukrem, cukrem waniliowym i łyżką śmietany. Składamy na pół, zwijamy w bukiecik - jak to nazwała moja córka, polewamy ulubionym jogurtem I SMACZNEGO. Naleśniki są bardzo mięciutkie, jak stwierdziły pociechy, nie trzeba ich gryźć zębami, tylko miażdżyć językiem.