Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa na twoją prośbę:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4408
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11978
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6818
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5611
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4408
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11978
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6818
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5611
Składniki
Jajka, zsiadłe mleko, wodę, olej zmiksować, dodać cukier, mąkę oraz szczyptę soli i proszek do pieczenia,zmiksować na gładką masę. Jak za gęste dodać wody gazowanej, jak za rzadkie, mąki.
Możemy zrobić też na jogurcie naturalnym, zamiast na zsiadłym mleku, wtedy musimy dodać trochę więcej mąki. Pieczemy naleśniki na słomkowy kolor, ja nie używam już żadnego tłuszczu do smażenia bo jest w cieście olej i piekę na teflonowej patelni.
Upieczone naleśniki smarujemy białym serem, wymieszanym z cukrem, cukrem waniliowym i łyżką śmietany. Składamy na pół, zwijamy w bukiecik - jak to nazwała moja córka, polewamy ulubionym jogurtem I SMACZNEGO. Naleśniki są bardzo mięciutkie, jak stwierdziły pociechy, nie trzeba ich gryźć zębami, tylko miażdżyć językiem.