Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ewa na twoją prośbę:)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425189
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425189
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Składniki
Jajka, zsiadłe mleko, wodę, olej zmiksować, dodać cukier, mąkę oraz szczyptę soli i proszek do pieczenia,zmiksować na gładką masę. Jak za gęste dodać wody gazowanej, jak za rzadkie, mąki.
Możemy zrobić też na jogurcie naturalnym, zamiast na zsiadłym mleku, wtedy musimy dodać trochę więcej mąki. Pieczemy naleśniki na słomkowy kolor, ja nie używam już żadnego tłuszczu do smażenia bo jest w cieście olej i piekę na teflonowej patelni.
Upieczone naleśniki smarujemy białym serem, wymieszanym z cukrem, cukrem waniliowym i łyżką śmietany. Składamy na pół, zwijamy w bukiecik - jak to nazwała moja córka, polewamy ulubionym jogurtem I SMACZNEGO. Naleśniki są bardzo mięciutkie, jak stwierdziły pociechy, nie trzeba ich gryźć zębami, tylko miażdżyć językiem.