Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste naleśniki z delikatnym serkiem mascarpone i malinami. W sam raz na pyszne i słodkie śniadanie oraz na podwieczorek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20843
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20843
Składniki
CIASTO: Przesianą mąkę umieścić w misce, dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszaj. Dodaj 2 jajka, olej, ekstrakt waniliowy, mleko oraz szczyptę soli. Wymieszaj do powstania gładkiej masy. Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywną, puszystą pianę i delikatnie połączyć z ciastem naleśnikowym za pomocą szpatułki. Na mocno rozgrzanej patelni smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
NADZIENIE: Wszystkie składniki razem wymieszać. Naleśniki posmarować serem, zwinąć w rulon i udekorować owocami. Smacznego.