Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste naleśniki z delikatnym serkiem mascarpone i malinami. W sam raz na pyszne i słodkie śniadanie oraz na podwieczorek.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2559
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 685
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1506
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13939
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2559
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 685
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1506
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13939
Składniki
CIASTO: Przesianą mąkę umieścić w misce, dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszaj. Dodaj 2 jajka, olej, ekstrakt waniliowy, mleko oraz szczyptę soli. Wymieszaj do powstania gładkiej masy. Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywną, puszystą pianę i delikatnie połączyć z ciastem naleśnikowym za pomocą szpatułki. Na mocno rozgrzanej patelni smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
NADZIENIE: Wszystkie składniki razem wymieszać. Naleśniki posmarować serem, zwinąć w rulon i udekorować owocami. Smacznego.