Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste naleśniki z delikatnym serkiem mascarpone i malinami. W sam raz na pyszne i słodkie śniadanie oraz na podwieczorek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Składniki
CIASTO: Przesianą mąkę umieścić w misce, dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszaj. Dodaj 2 jajka, olej, ekstrakt waniliowy, mleko oraz szczyptę soli. Wymieszaj do powstania gładkiej masy. Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywną, puszystą pianę i delikatnie połączyć z ciastem naleśnikowym za pomocą szpatułki. Na mocno rozgrzanej patelni smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
NADZIENIE: Wszystkie składniki razem wymieszać. Naleśniki posmarować serem, zwinąć w rulon i udekorować owocami. Smacznego.