Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste naleśniki z delikatnym serkiem mascarpone i malinami. W sam raz na pyszne i słodkie śniadanie oraz na podwieczorek.
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 43
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 505
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 183
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 43
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 505
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 183
Składniki
CIASTO: Przesianą mąkę umieścić w misce, dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszaj. Dodaj 2 jajka, olej, ekstrakt waniliowy, mleko oraz szczyptę soli. Wymieszaj do powstania gładkiej masy. Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywną, puszystą pianę i delikatnie połączyć z ciastem naleśnikowym za pomocą szpatułki. Na mocno rozgrzanej patelni smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
NADZIENIE: Wszystkie składniki razem wymieszać. Naleśniki posmarować serem, zwinąć w rulon i udekorować owocami. Smacznego.