Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sardynki to bardzo zdrowe rybki. Dobrze smakują w połączeniu z jajkiem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1925
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3675
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 475
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1925
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3675
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 475
Składniki
Do salaterki przesiać mąkę. Dodać mleko i wymieszać. Dodać jajka, cukier, sól i wymieszać bardzo dokładnie. Teraz dodawać stopniowo wodę i mieszać. Na koniec dodać olej rzepakowy i jeszcze raz wymieszać. Ciasto pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Patelnię delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni. Można układać listki natki pietruszki na rozprowadzone na patelni ciasto. Dla ozdoby. Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do jajek dodać rozgniecione sardynki ze słoiczka z łyżką oleju, starty na tarce na grubych oczkach ser żółty, posiekany szczypior i pokrojoną w drobną kostkę szalotkę, majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Takim farszem smarować naleśniki i zwijać w rolki lub składać w koperty. Smacznego