Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam naleśniki, a szczególnie te z dodatkiem maślanki, która sprawia, że są niezwykle puszyste i delikatne. Lubię też kreatywne połączenia składników, które dają wyjątkowy i smakowity efekt końcowy. Dzisiaj zapraszam na pożywne naleśniki z dodatkiem płatków owsianych oraz mąki kokosowej. Smak naleśników podkreślają ziarenka wanilii, a z masłem orzechowym lub owocami i jogurtem smakują wybornie. Gorąco polecam to zestawienie:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1648
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 505
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2414
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4564
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1648
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 505
Składniki
Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą, a gdy wchłoną cały płyn przekładamy je do miksera, dodajemy jajka, maślankę, mleko, olej, wodę mineralną, obie mąki, kurkumę, cukier puder, ziarenka wanilii oraz szczyptę soli i miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Powstałą masę odstawiamy na około 15 minut, aby mogła odrobinę "popracować". Po tym czasie wylewamy porcje masy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy naleśniki z obu stron na lekko rumiany kolor.
Naleśniki świetnie smakują ze słodkimi dodatkami lub świeżymi owocami. Życzę smacznego! :)