Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne naleśniki z twarożkiem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu wychodzi 11 placków do naleśników o średnicy 26 cm.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Do miski wlewamy mleko, wodę, olej i wbijamy jajka. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 30-40 minut do odpoczęcia, i po tym czasie smażymy na posmarowanej olejem, gorącej patelni. Usmażone placki zsuwamy z patelni na talerz z usmażonymi plackami.
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier waniliowy i śmietanę, mieszamy. Na rozłożony placek nakładamy twarożek i zawijamy placek w kopertę.
Zawinięte naleśniki podsmażamy na patelni na rumiany kolor z obu stron.
Smacznego!!!