Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet oszczędnej gospodyni dla 2 osób.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37691
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3672
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 31
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37691
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3672
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 31
Składniki
Patelnia 16 cm. Jajko ubić z solą, mlekiem i wodą. Dodać mąkę i lekko przemieszać rózgą. Rozgrzać patelnię z olejem i równomiernie rozprowadzić masę na całej patelni. Przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 3-5 minut z jednej strony. Jak z drugiej strony omlet wyda się Wam zbyt jasny można na 2 -3 sekundy przełożyć omlet na druga stronę. Ja tego nie robię. Podawać posypane szczypiorkiem.