Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet oszczędnej gospodyni dla 2 osób.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 451
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 559
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 451
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 559
Składniki
Patelnia 16 cm. Jajko ubić z solą, mlekiem i wodą. Dodać mąkę i lekko przemieszać rózgą. Rozgrzać patelnię z olejem i równomiernie rozprowadzić masę na całej patelni. Przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 3-5 minut z jednej strony. Jak z drugiej strony omlet wyda się Wam zbyt jasny można na 2 -3 sekundy przełożyć omlet na druga stronę. Ja tego nie robię. Podawać posypane szczypiorkiem.