Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet oszczędnej gospodyni dla 2 osób.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 307
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25852
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8947
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 307
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25852
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8947
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Składniki
Patelnia 16 cm. Jajko ubić z solą, mlekiem i wodą. Dodać mąkę i lekko przemieszać rózgą. Rozgrzać patelnię z olejem i równomiernie rozprowadzić masę na całej patelni. Przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 3-5 minut z jednej strony. Jak z drugiej strony omlet wyda się Wam zbyt jasny można na 2 -3 sekundy przełożyć omlet na druga stronę. Ja tego nie robię. Podawać posypane szczypiorkiem.