Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny omlet, idealny na poranne śniadanie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4889
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13264
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7442
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4889
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13264
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7442
Składniki
Wbijamy jajka do głębokiego talerza, roztrzepujemy je widelcem dodając stopniowo tarty ser i mleko. Roztrzepane składniki solimy i pieprzymy. Rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami oleju i na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszane jajka z serem i mlekiem.
Jak placek będzie się ścinać, całą powierzchnię posypujemy drobno pokrojoną zieleniną i powoli musimy ze smażonego omleta zwinąć rulon pomagając sobie dwoma silikonowymi łopatkami.
Zwinięty rulon smażymy chwilę na wolnym ogniu,żeby wszystkie składniki się ścięły i nie były surowe.
Tak podpieczony omlet wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego !!!