Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny omlet, idealny na poranne śniadanie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 309
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 48
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 88
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 149
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17090
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 309
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 48
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 88
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 149
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17090
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Składniki
Wbijamy jajka do głębokiego talerza, roztrzepujemy je widelcem dodając stopniowo tarty ser i mleko. Roztrzepane składniki solimy i pieprzymy. Rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami oleju i na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszane jajka z serem i mlekiem.
Jak placek będzie się ścinać, całą powierzchnię posypujemy drobno pokrojoną zieleniną i powoli musimy ze smażonego omleta zwinąć rulon pomagając sobie dwoma silikonowymi łopatkami.
Zwinięty rulon smażymy chwilę na wolnym ogniu,żeby wszystkie składniki się ścięły i nie były surowe.
Tak podpieczony omlet wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego !!!