Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny omlet, idealny na poranne śniadanie.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8721
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8721
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Składniki
Wbijamy jajka do głębokiego talerza, roztrzepujemy je widelcem dodając stopniowo tarty ser i mleko. Roztrzepane składniki solimy i pieprzymy. Rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami oleju i na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszane jajka z serem i mlekiem.
Jak placek będzie się ścinać, całą powierzchnię posypujemy drobno pokrojoną zieleniną i powoli musimy ze smażonego omleta zwinąć rulon pomagając sobie dwoma silikonowymi łopatkami.
Zwinięty rulon smażymy chwilę na wolnym ogniu,żeby wszystkie składniki się ścięły i nie były surowe.
Tak podpieczony omlet wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego !!!