Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny omlet, idealny na poranne śniadanie.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1033
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 352
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3207
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 649
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1033
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 352
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3207
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 649
Składniki
Wbijamy jajka do głębokiego talerza, roztrzepujemy je widelcem dodając stopniowo tarty ser i mleko. Roztrzepane składniki solimy i pieprzymy. Rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami oleju i na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszane jajka z serem i mlekiem.
Jak placek będzie się ścinać, całą powierzchnię posypujemy drobno pokrojoną zieleniną i powoli musimy ze smażonego omleta zwinąć rulon pomagając sobie dwoma silikonowymi łopatkami.
Zwinięty rulon smażymy chwilę na wolnym ogniu,żeby wszystkie składniki się ścięły i nie były surowe.
Tak podpieczony omlet wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego !!!