Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z warzywami, wędzonką i serem żółtym.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 417
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 13865
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5736
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 196
Pychota. Polecam.
Odsłon: 417
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 13865
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5736
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 196
Składniki
Farsz można przygotować wcześniej . Pokrojony boczek przesmażyć na odrobinie masła. Dodać pokrojoną cebulkę i wędlinę lub pieczarki. Jajka rozbić widelcem w wysokim naczyniu Dodać troszkę mleka, soli i świeżo zmielonego pieprz
Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odrobinkę masła i wylać jajka. Na średnim ogniu podgrzewać lekko podważając brzegi. Na lekko ścięte jajko wyłożyć farsz, położyć pomidory i posypać serem.
Przykryć drugą połową omletu. Posypać szczypiorkiem. Przykryć pokrywką i jeszcze kilka minut podgrzewać na małym ogniu. Tak aby ser stopił się a pomidory lekko podgrzały.
Zsunąć omlet przy pomocy łopatki.