Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z warzywami, wędzonką i serem żółtym.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 86
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 608
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5457
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 86
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 608
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5457
Składniki
Farsz można przygotować wcześniej . Pokrojony boczek przesmażyć na odrobinie masła. Dodać pokrojoną cebulkę i wędlinę lub pieczarki. Jajka rozbić widelcem w wysokim naczyniu Dodać troszkę mleka, soli i świeżo zmielonego pieprz
Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odrobinkę masła i wylać jajka. Na średnim ogniu podgrzewać lekko podważając brzegi. Na lekko ścięte jajko wyłożyć farsz, położyć pomidory i posypać serem.
Przykryć drugą połową omletu. Posypać szczypiorkiem. Przykryć pokrywką i jeszcze kilka minut podgrzewać na małym ogniu. Tak aby ser stopił się a pomidory lekko podgrzały.
Zsunąć omlet przy pomocy łopatki.