Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Egipcie taki omlet nazywa się hiszpański :D
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 586
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 135
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 170
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 586
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 135
Składniki
Na oliwie podsmażyłam najpierw plastry pomidorów ze skórką- potem sama ładnie odejdzie. Posoliłam je lekko i zdjęłam, i dodałam na nie piórka cebuli. Na patelnie dodałam pokrojoną w piórka cebulę, gdy się zeszkliła dodałam pokrojoną w paseczki paprykę, chili i cukinię w półplasterkach. Jaja rozkłóciłam widelcem ze szczyptą soli, dodałam jeszcze pokrojoną natkę kolendry. Gdy warzywa się podsmażyły wylałam jaja na nie. Zmniejszyłam ogień i omlet przykryłam pokrywką. Będzie gotowy gdy cała masa się zetnie. Oczywiście omlet po usmażeniu jest wyrośnięty, ale zanim zrobi się zdjęcie to zdąży osiąść. Smacznego :)