Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Egipcie taki omlet nazywa się hiszpański :D
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2444
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3393
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1458
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2444
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3393
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1458
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Składniki
Na oliwie podsmażyłam najpierw plastry pomidorów ze skórką- potem sama ładnie odejdzie. Posoliłam je lekko i zdjęłam, i dodałam na nie piórka cebuli. Na patelnie dodałam pokrojoną w piórka cebulę, gdy się zeszkliła dodałam pokrojoną w paseczki paprykę, chili i cukinię w półplasterkach. Jaja rozkłóciłam widelcem ze szczyptą soli, dodałam jeszcze pokrojoną natkę kolendry. Gdy warzywa się podsmażyły wylałam jaja na nie. Zmniejszyłam ogień i omlet przykryłam pokrywką. Będzie gotowy gdy cała masa się zetnie. Oczywiście omlet po usmażeniu jest wyrośnięty, ale zanim zrobi się zdjęcie to zdąży osiąść. Smacznego :)