Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2077
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5523
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2077
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5523
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5541
Składniki
Dwa białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. W osobnej miseczce mieszamy dwa żółtka i dodajemy do piany. Delikatnie dosypujemy dwie łyżki mąki, proszek do pieczenia, ksylitol i odrobinę cynamonu. Wszystko mieszamy do połączenia się w jednolitą masę. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do środka ciasto. Na wierzch układamy plasterki banana. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Trzymamy omlet chwilę w uchylonym piekarniku.