Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 383
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 383
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Składniki
Dwa białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. W osobnej miseczce mieszamy dwa żółtka i dodajemy do piany. Delikatnie dosypujemy dwie łyżki mąki, proszek do pieczenia, ksylitol i odrobinę cynamonu. Wszystko mieszamy do połączenia się w jednolitą masę. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do środka ciasto. Na wierzch układamy plasterki banana. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Trzymamy omlet chwilę w uchylonym piekarniku.