Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2972
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2972
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
Składniki
Dwa białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. W osobnej miseczce mieszamy dwa żółtka i dodajemy do piany. Delikatnie dosypujemy dwie łyżki mąki, proszek do pieczenia, ksylitol i odrobinę cynamonu. Wszystko mieszamy do połączenia się w jednolitą masę. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do środka ciasto. Na wierzch układamy plasterki banana. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Trzymamy omlet chwilę w uchylonym piekarniku.