Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Dwa białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. W osobnej miseczce mieszamy dwa żółtka i dodajemy do piany. Delikatnie dosypujemy dwie łyżki mąki, proszek do pieczenia, ksylitol i odrobinę cynamonu. Wszystko mieszamy do połączenia się w jednolitą masę. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do środka ciasto. Na wierzch układamy plasterki banana. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Trzymamy omlet chwilę w uchylonym piekarniku.