Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszysty wegetariański omlet z dżemem truskawkowym.
łopatka, szpatułka do ciasta, mikser ręczny lub ubijaczka do piany
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 118
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 118
Składniki
1. Żółtka oddzielić od białek. 2. Do żółtek dodać mleko sojowe, wymieszać. Następnie dodać mąkę i wymieszać chwilę łyżeczką, rozcierająć grudki. 3. Białka ubić na pianę. 4. Patelnię z nieprzywierającą powłoką posmarować pędzelkiem niedużą ilością oliwy i rozgrzać na średnim gazie. 5. Do masy z żółtkami dodać ubitą pianę, dokładnie, ale nie za długo wymieszać i wylać masę na patelnię, usuwając resztę ciasta szpatułką. 6. Smażyć pierwszą stronę około 2 minut, przewrócić delikatnie łopatką i smażyć drugą stronę około 1,5min. 7. Na wierzchu posmarować dżemem truskawkowym.