Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszysty wegetariański omlet z dżemem truskawkowym.
łopatka, szpatułka do ciasta, mikser ręczny lub ubijaczka do piany
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9962
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8965
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6360
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9962
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8965
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6360
Składniki
1. Żółtka oddzielić od białek. 2. Do żółtek dodać mleko sojowe, wymieszać. Następnie dodać mąkę i wymieszać chwilę łyżeczką, rozcierająć grudki. 3. Białka ubić na pianę. 4. Patelnię z nieprzywierającą powłoką posmarować pędzelkiem niedużą ilością oliwy i rozgrzać na średnim gazie. 5. Do masy z żółtkami dodać ubitą pianę, dokładnie, ale nie za długo wymieszać i wylać masę na patelnię, usuwając resztę ciasta szpatułką. 6. Smażyć pierwszą stronę około 2 minut, przewrócić delikatnie łopatką i smażyć drugą stronę około 1,5min. 7. Na wierzchu posmarować dżemem truskawkowym.