Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszysty wegetariański omlet z dżemem truskawkowym.
łopatka, szpatułka do ciasta, mikser ręczny lub ubijaczka do piany
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
1. Żółtka oddzielić od białek. 2. Do żółtek dodać mleko sojowe, wymieszać. Następnie dodać mąkę i wymieszać chwilę łyżeczką, rozcierająć grudki. 3. Białka ubić na pianę. 4. Patelnię z nieprzywierającą powłoką posmarować pędzelkiem niedużą ilością oliwy i rozgrzać na średnim gazie. 5. Do masy z żółtkami dodać ubitą pianę, dokładnie, ale nie za długo wymieszać i wylać masę na patelnię, usuwając resztę ciasta szpatułką. 6. Smażyć pierwszą stronę około 2 minut, przewrócić delikatnie łopatką i smażyć drugą stronę około 1,5min. 7. Na wierzchu posmarować dżemem truskawkowym.