Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszysty wegetariański omlet z dżemem truskawkowym.
łopatka, szpatułka do ciasta, mikser ręczny lub ubijaczka do piany
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 215
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4882
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4795
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44788
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 410
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 215
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4882
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4795
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44788
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 410
Składniki
1. Żółtka oddzielić od białek. 2. Do żółtek dodać mleko sojowe, wymieszać. Następnie dodać mąkę i wymieszać chwilę łyżeczką, rozcierająć grudki. 3. Białka ubić na pianę. 4. Patelnię z nieprzywierającą powłoką posmarować pędzelkiem niedużą ilością oliwy i rozgrzać na średnim gazie. 5. Do masy z żółtkami dodać ubitą pianę, dokładnie, ale nie za długo wymieszać i wylać masę na patelnię, usuwając resztę ciasta szpatułką. 6. Smażyć pierwszą stronę około 2 minut, przewrócić delikatnie łopatką i smażyć drugą stronę około 1,5min. 7. Na wierzchu posmarować dżemem truskawkowym.