Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszysty wegetariański omlet z dżemem truskawkowym.
łopatka, szpatułka do ciasta, mikser ręczny lub ubijaczka do piany
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 62
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 397
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40483
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 62
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 397
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40483
Składniki
1. Żółtka oddzielić od białek. 2. Do żółtek dodać mleko sojowe, wymieszać. Następnie dodać mąkę i wymieszać chwilę łyżeczką, rozcierająć grudki. 3. Białka ubić na pianę. 4. Patelnię z nieprzywierającą powłoką posmarować pędzelkiem niedużą ilością oliwy i rozgrzać na średnim gazie. 5. Do masy z żółtkami dodać ubitą pianę, dokładnie, ale nie za długo wymieszać i wylać masę na patelnię, usuwając resztę ciasta szpatułką. 6. Smażyć pierwszą stronę około 2 minut, przewrócić delikatnie łopatką i smażyć drugą stronę około 1,5min. 7. Na wierzchu posmarować dżemem truskawkowym.