Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fit omlet z mąki żytniej razowej, który jest tani i robi się szybko.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 89
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 240
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 569
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 164
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 89
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 240
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 569
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 164
Składniki
Białka dokładnie oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli następnie ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku. Do masy jajecznej stopniowo dodajemy mąkę i de litanie mieszamy łyżką. Rozgrzewamy patelnię wysmarowaną olejem , następnie wylewamy ciasto na patelnię. Omlet smażymy z każdej strony do zarumienia, aż będzie złocisty. Przekładamy na talerz i dekorujemy ulubionymi dodatkami :)