Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fit omlet z mąki żytniej razowej, który jest tani i robi się szybko.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Białka dokładnie oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli następnie ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku. Do masy jajecznej stopniowo dodajemy mąkę i de litanie mieszamy łyżką. Rozgrzewamy patelnię wysmarowaną olejem , następnie wylewamy ciasto na patelnię. Omlet smażymy z każdej strony do zarumienia, aż będzie złocisty. Przekładamy na talerz i dekorujemy ulubionymi dodatkami :)