Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 6032

Dodano:

Odsłon: 44218

Pyszny omlet na szybki obiadek:)

Składniki

  • jajka, 2 szt.
  • masło, 1-2 łyżeczki
  • mąka, 3 łyżki
  • pieczarki, kilka sztuk
  • cebula, 1/2 szt.
  • Natka pietruszki, troszkę
  • pomidor, 1 szt.
  • olej, do smażenia
  • sól i pieprz
  • szczypiorek, opcjonalnie
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Omlet z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy nadzienie.Pieczarki myjemy,kroimy i podsmażamy na oleju z posiekaną cebulą.Pomidor sparzamy wrzątkiem,zdejmujemy z niego skórkę,kroimy na dość duże cząstki i dodajemy do pieczarek z cebulą.Dusimy całość przez chwilę.Doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Robimy omlet:ubijamy jajka,mąkę,dodajemy łyżkę wody i łyżkę masła,smażymy na patelni tak,aby spód był podpieczony,a środek ścięty.Zsuwamy na talerz,składając omlet na pół.Nadzienie podgrzewamy i posypujemy natką i szczypiorkiem.Wkładamy delikatnie do środka omletu i od razu podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń