Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny omlet na poranne śniadanie. Polecam :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7923
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3203
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7923
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3203
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Cebulę obieramy, drobno kroimy w kostkę. Plastry wędzonego schabu kroimy w kostkę i razem z cebulą smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Wbijamy jajka do miski w której będziemy sporządzać ciasto na naszego omleta. Do jajek dodajemy sól, pieprz, śmietanę i 2 łyżki mąki, lekko miksujemy na wolnych obrotach.
Gdy kostki schabu z cebulką są już uduszone dodajemy je do wymieszanego, mieszamy łyżką wszystkie składniki.
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wlewamy ciasto na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Musimy uważać podczas przewracania placka na drugą stronę, robimy tą czynność bardzo ostrożnie.
Usmażony omlet wykładamy na talerz i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Z podanego przepisu wyszły 3 omlety o średnicy 20 cm. Smacznego!!!