Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny omlet na poranne śniadanie. Polecam :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1792
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14382
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19487
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1792
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14382
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19487
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Składniki
Cebulę obieramy, drobno kroimy w kostkę. Plastry wędzonego schabu kroimy w kostkę i razem z cebulą smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Wbijamy jajka do miski w której będziemy sporządzać ciasto na naszego omleta. Do jajek dodajemy sól, pieprz, śmietanę i 2 łyżki mąki, lekko miksujemy na wolnych obrotach.
Gdy kostki schabu z cebulką są już uduszone dodajemy je do wymieszanego, mieszamy łyżką wszystkie składniki.
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wlewamy ciasto na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Musimy uważać podczas przewracania placka na drugą stronę, robimy tą czynność bardzo ostrożnie.
Usmażony omlet wykładamy na talerz i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Z podanego przepisu wyszły 3 omlety o średnicy 20 cm. Smacznego!!!