Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z wędzonką i cebulą.

Omlet z wędzonką i cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1466 Ocena: 19247

Dodano:

Odsłon: 363

Idealny omlet na poranne śniadanie. Polecam :)

Składniki

  • jajka kurze 6 szt.
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • mąka pszenna Typ 500 2 łyżki
  • wędzony schab 2-3 plastry
  • pęczek szczypioru
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy, drobno kroimy w kostkę. Plastry wędzonego schabu kroimy w kostkę i razem z cebulą smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.

  2. Wbijamy jajka do miski w której będziemy sporządzać ciasto na naszego omleta. Do jajek dodajemy sól, pieprz, śmietanę i 2 łyżki mąki, lekko miksujemy na wolnych obrotach.

  3. Gdy kostki schabu z cebulką są już uduszone dodajemy je do wymieszanego, mieszamy łyżką wszystkie składniki.

  4. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wlewamy ciasto na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.

  5. Musimy uważać podczas przewracania placka na drugą stronę, robimy tą czynność bardzo ostrożnie.

  6. Usmażony omlet wykładamy na talerz i posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Z podanego przepisu wyszły 3 omlety o średnicy 20 cm.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń