Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze moje śniadanie to omlet ze szczypiorkiem i warzywami oraz kanapka z chleba orkiszowego z pasta z sardynek. Polecam
nóż, widelec, patelnia, naczynie, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21152
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25280
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 93
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 120
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21152
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25280
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 93
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 120
Składniki
Jajka wbić do naczynia, dodać wodę i rozbełtać. Dodać pokrojony szczypiorek sól i pieprz i ponownie wymieszać. Na nie dużej patelni rozgrzać masło wlać jajka i usmażyć omlet. Aby nie przewracać omletu ,zakryć patelnię pokrywką i pilnować aż omlet się zetnie u góry. Kanapka z pastą z sardynek; Sardynki rozgnieść widelcem , dodać drobno pokrojony szczypiorek (1 łyżka ) i pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego wymieszać. Na kromki chleba rozłożyć umyte , osuszone liście sałaty, na sałatę porcję pasty z sardynek. Na górę ułożyć kawałki cebulki zielonej. Smacznego
Omlet i kanapki gotowe do podania.