Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze moje śniadanie to omlet ze szczypiorkiem i warzywami oraz kanapka z chleba orkiszowego z pasta z sardynek. Polecam
nóż, widelec, patelnia, naczynie, ręcznik papierowy,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka wbić do naczynia, dodać wodę i rozbełtać. Dodać pokrojony szczypiorek sól i pieprz i ponownie wymieszać. Na nie dużej patelni rozgrzać masło wlać jajka i usmażyć omlet. Aby nie przewracać omletu ,zakryć patelnię pokrywką i pilnować aż omlet się zetnie u góry. Kanapka z pastą z sardynek; Sardynki rozgnieść widelcem , dodać drobno pokrojony szczypiorek (1 łyżka ) i pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego wymieszać. Na kromki chleba rozłożyć umyte , osuszone liście sałaty, na sałatę porcję pasty z sardynek. Na górę ułożyć kawałki cebulki zielonej. Smacznego
Omlet i kanapki gotowe do podania.