Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy w przygotowaniu omlet ze szpinakiem i serem feta. Przygotowałam sobie na pożywne śniadanie. Polecam
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 753
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1398
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 753
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1398
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku. Na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia obrana pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączony szpinak - przesmażyć. Jajka rozbełtać z mlekiem doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę jajeczną wylać na podsmażony szpinak i smażyć pod przykryciem do ścięcia jajek, aż cała masa się dobrze zetnie. Pod koniec smażenia rozłożyć kostki sera feta. Gotowy omlet wyłożyć na płytki talerz i zwinąć w pół. Smacznego
Przygotowanie omletu - smażenie.
Omlet gotowy do spożycia.