Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy w przygotowaniu omlet ze szpinakiem i serem feta. Przygotowałam sobie na pożywne śniadanie. Polecam
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku. Na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia obrana pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączony szpinak - przesmażyć. Jajka rozbełtać z mlekiem doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę jajeczną wylać na podsmażony szpinak i smażyć pod przykryciem do ścięcia jajek, aż cała masa się dobrze zetnie. Pod koniec smażenia rozłożyć kostki sera feta. Gotowy omlet wyłożyć na płytki talerz i zwinąć w pół. Smacznego
Przygotowanie omletu - smażenie.
Omlet gotowy do spożycia.