Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy w przygotowaniu omlet ze szpinakiem i serem feta. Przygotowałam sobie na pożywne śniadanie. Polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34711
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34711
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku. Na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia obrana pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączony szpinak - przesmażyć. Jajka rozbełtać z mlekiem doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę jajeczną wylać na podsmażony szpinak i smażyć pod przykryciem do ścięcia jajek, aż cała masa się dobrze zetnie. Pod koniec smażenia rozłożyć kostki sera feta. Gotowy omlet wyłożyć na płytki talerz i zwinąć w pół. Smacznego
Przygotowanie omletu - smażenie.
Omlet gotowy do spożycia.