Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy w przygotowaniu omlet ze szpinakiem i serem feta. Przygotowałam sobie na pożywne śniadanie. Polecam
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 314
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2263
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2993
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 655
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 314
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2263
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2993
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 655
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku. Na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia obrana pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączony szpinak - przesmażyć. Jajka rozbełtać z mlekiem doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę jajeczną wylać na podsmażony szpinak i smażyć pod przykryciem do ścięcia jajek, aż cała masa się dobrze zetnie. Pod koniec smażenia rozłożyć kostki sera feta. Gotowy omlet wyłożyć na płytki talerz i zwinąć w pół. Smacznego
Przygotowanie omletu - smażenie.
Omlet gotowy do spożycia.