Prosty i łatwy w przygotowaniu omlet ze szpinakiem i serem feta. Przygotowałam sobie na pożywne śniadanie. Polecam
Omlet ze szpinakiem i serem feta
Składniki
- jajka 3,
- mleko 3 łyżki,
- sól i pieprz do smaku,
- gałka muszkatołowa szczypta,
- szpinak mrożony 150 g,
- cebula,
- ząbki czosnku 2,
- ser feta kawałek pokrojony na mniejsze kosteczki,
- masło klarowne 1 łyżka,
Składniki
- jajka 3,
- mleko 3 łyżki,
- sól i pieprz do smaku,
- gałka muszkatołowa szczypta,
- szpinak mrożony 150 g,
- cebula,
- ząbki czosnku 2,
- ser feta kawałek pokrojony na mniejsze kosteczki,
- masło klarowne 1 łyżka,

Etapy przygotowania
Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku. Na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia obrana pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączony szpinak - przesmażyć. Jajka rozbełtać z mlekiem doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę jajeczną wylać na podsmażony szpinak i smażyć pod przykryciem do ścięcia jajek, aż cała masa się dobrze zetnie. Pod koniec smażenia rozłożyć kostki sera feta. Gotowy omlet wyłożyć na płytki talerz i zwinąć w pół. Smacznego

Przygotowanie omletu - smażenie.

Omlet gotowy do spożycia.

Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2146

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 986
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 90

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2146

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 986



Składniki
- jajka 3,
- mleko 3 łyżki,
- sól i pieprz do smaku,
- gałka muszkatołowa szczypta,
- szpinak mrożony 150 g,
- cebula,
- ząbki czosnku 2,
- ser feta kawałek pokrojony na mniejsze kosteczki,
- masło klarowne 1 łyżka,
Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku. Na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia obrana pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odsączony szpinak - przesmażyć. Jajka rozbełtać z mlekiem doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę jajeczną wylać na podsmażony szpinak i smażyć pod przykryciem do ścięcia jajek, aż cała masa się dobrze zetnie. Pod koniec smażenia rozłożyć kostki sera feta. Gotowy omlet wyłożyć na płytki talerz i zwinąć w pół. Smacznego
Przygotowanie omletu - smażenie.
Omlet gotowy do spożycia.
Bardzo lubię takie smaki 👌 pyszny omlecik 😍
Z fetą i szpinakiem musi być pyszny!
Super śniadanko :)