Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam omlet ziemniaczany z serem, szynką i szczypiorkiem, idealne danie gdy zostanie nam sporo ziemniaków z obiadu. Omlet jest bardzo smaczny a przy tym łatwy w przyrządzeniu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19995
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244591
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19995
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244591
Składniki
Do przyrządzenia omleta ziemniaczanego potrzebujemy puree ziemniaczane, idealnie nadają się ziemniaki których nie zjedliśmy z obiadu. Do dużej miski wbijamy 3 jajka, wrzucamy puree i roztrzepujemy na gładką masę bez grudek, następnie dorzucamy pokrojony w kostkę ser żółty, szynkę pokrojoną w cienkie paseczki, szczypiorek drobno posiekany, ponownie mieszamy. Masa na omlet jest już gotowa :-)
Następnie rozgrzewamy patelnię i wlewamy odrobinę oleju, warto przesmarować całą powierzchnię pędzelkiem, gdy patelnia jest mocno rozgrzana wlewamy zawartość miski i wygładzamy powierzchnię omleta, smażymy aż skórka zrobi się zarumieniona i bardziej twarda, potrwa to kilka minut, omlet przewracamy na drugą rozgrzaną patelnię szybkim ruchem tak aby go nie uszkodzić i smażymy aż uzyskamy podobny stopień wysmażenia jak na górze, pod koniec przykrywamy na 2 minuty omlet aby doszedł w środku i gotowe !!! Podajemy z masłem i świeżym szczypiorkiem. Warto obejrzeć filmik z przepisem :-)