Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam omlet ziemniaczany z serem, szynką i szczypiorkiem, idealne danie gdy zostanie nam sporo ziemniaków z obiadu. Omlet jest bardzo smaczny a przy tym łatwy w przyrządzeniu.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Do przyrządzenia omleta ziemniaczanego potrzebujemy puree ziemniaczane, idealnie nadają się ziemniaki których nie zjedliśmy z obiadu. Do dużej miski wbijamy 3 jajka, wrzucamy puree i roztrzepujemy na gładką masę bez grudek, następnie dorzucamy pokrojony w kostkę ser żółty, szynkę pokrojoną w cienkie paseczki, szczypiorek drobno posiekany, ponownie mieszamy. Masa na omlet jest już gotowa :-)
Następnie rozgrzewamy patelnię i wlewamy odrobinę oleju, warto przesmarować całą powierzchnię pędzelkiem, gdy patelnia jest mocno rozgrzana wlewamy zawartość miski i wygładzamy powierzchnię omleta, smażymy aż skórka zrobi się zarumieniona i bardziej twarda, potrwa to kilka minut, omlet przewracamy na drugą rozgrzaną patelnię szybkim ruchem tak aby go nie uszkodzić i smażymy aż uzyskamy podobny stopień wysmażenia jak na górze, pod koniec przykrywamy na 2 minuty omlet aby doszedł w środku i gotowe !!! Podajemy z masłem i świeżym szczypiorkiem. Warto obejrzeć filmik z przepisem :-)