Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam omlet ziemniaczany z serem, szynką i szczypiorkiem, idealne danie gdy zostanie nam sporo ziemniaków z obiadu. Omlet jest bardzo smaczny a przy tym łatwy w przyrządzeniu.
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 36
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 64
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 437
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2697
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3422
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2516
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 36
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 64
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 437
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2697
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3422
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2516
Składniki
Do przyrządzenia omleta ziemniaczanego potrzebujemy puree ziemniaczane, idealnie nadają się ziemniaki których nie zjedliśmy z obiadu. Do dużej miski wbijamy 3 jajka, wrzucamy puree i roztrzepujemy na gładką masę bez grudek, następnie dorzucamy pokrojony w kostkę ser żółty, szynkę pokrojoną w cienkie paseczki, szczypiorek drobno posiekany, ponownie mieszamy. Masa na omlet jest już gotowa :-)
Następnie rozgrzewamy patelnię i wlewamy odrobinę oleju, warto przesmarować całą powierzchnię pędzelkiem, gdy patelnia jest mocno rozgrzana wlewamy zawartość miski i wygładzamy powierzchnię omleta, smażymy aż skórka zrobi się zarumieniona i bardziej twarda, potrwa to kilka minut, omlet przewracamy na drugą rozgrzaną patelnię szybkim ruchem tak aby go nie uszkodzić i smażymy aż uzyskamy podobny stopień wysmażenia jak na górze, pod koniec przykrywamy na 2 minuty omlet aby doszedł w środku i gotowe !!! Podajemy z masłem i świeżym szczypiorkiem. Warto obejrzeć filmik z przepisem :-)